Serge Vieira

  2012-04-25 / 14:08:34 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

 




















hård vecka!

  2012-04-25 / 13:58:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hej alla glada! 

Nu har ännu en vecka gått, och det har varit en riktigt riktigt hård vecka, otroligt mycket att göra och otroligt lite tid och jag vet fortfarande inte vad jag håller på med i köket, känns som man fortfarande inte har koll på någonting, sitter i skiten varje dag och gör allt det sista i absolut sista sekund varenda dag! dock kommer det bara bli värre och värre, mer gäster varje dag och hårdare arbete.
Mina uppgifter varje dag är inte så varierande, det jag gör varje dag är tartskal, kuttar grönsaker till tartletten och plockar en jääävulskt massa örter, jag har räknat ut att det är 18 olika örter som ska plockas varje dag, och 8 av dom är bara till 1 rätt. 3 av örterna plockar jag själv ute utanför restaurangen, och till sommaren så kommer det komma ännu fler örter att plocka själv.
Och dessutom varje dag så har jag som uppgift att fixa sallad till personal maten.
Sen så är det ju städning varje dag, 2 ggr per dag, och eftersom vi i min grupp blir klara med servicen först så är det vi som får börja ta tag i städningen, blir ungefär en 5 timmars städning varje dag! whoopwhoop!


Jag lever inprincip i mina kockkläder, tar på mig dom på morgonen när jag åker till jobbet och har på mig dom hela dagen tills jag går och lägger mig. förstår inte varför jag trotsade mig så mycket att jag skulle få med mig andra kläder än kockkläderna, jag menar, behöver ju inga andra kläder :)
Om jag har riktigt tur så får jag 5 timmars sömn per natt, och en powernap under pausen om jag lyckas somna beroende på hur lång paus vi har fått. som sagt, livet är hårt här borta ! 

I måndags kväll var det endast 6 gäster bokade, så jag fick vara ledig den kvällen, var riktigt skönt att jobba kort dag och gå hem och sova lite, kändes riktigt konstigt, kändes som att jag skulle tillbaka till jobbet strax och kunde inte riktigt slappna av. sedan på kvällen när vi alla skulle till bish, den lokala baren som vi samlas på varje måndags natt efter en veckas hård arbete, så kände jag att näääää, sängen är alldeles för skön, så stannade hemma ist. 

Tisdagen gick ut på att ta sig till st fluor för att handla in lite mat för kommande vecka och sedan fixa internet, så japp, nu har jag internet här i lägenheten, och det är hur skönt som helst!!! äntligen nått att göra, ist för att spela röj hela tiden när jag har tråkigt, måste erkänna att man tröttnar lite efter ett tag...
på kvällen så blev det att ta en öl hos Bish och sedan åka och käka middag ute på restaurang, det bleven 6 rätters middag och tallrikarna var ju inte små direkt, förätterna var lika stora som huvudrätter!
mätt och belåten blev man iaf när vi efter en trevlig kväll for vidare tillbaka till Bish.
Tillbaka till lägenheten och min äckligt hårda säng kom jag runt 4 tiden. det var en riktigt bra dag faktiskt!


Idag, onsdag, ska vi tydligen åka PULKA !! japp det är snö här, dock inte i min stad men längre upp i bergen, länge sen jag åkte pulka så det ska nog bli skojsigt :)


Have a good one ladys and gentlemens!! puss&kram

Pictures

  2012-04-18 / 15:54:52 / Allmänt / 2 KOMMENTARER

This is me!



Emma!

Chaudes-Aigues


Och såhär snygg är jag i köket under service! :)

Jag ser det snöar !

  2012-04-18 / 15:35:27 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Det har snöat här i Chaudes-Aigues!! och jag som verkligen inte har packat för snö!! men snälla Emma har lånat ut en jacka till mig! men jag bara hoppas på att dom kalla dagarna snart är över, vill ju bara ha det lite varmt!



Det har varit en riktigt hård vecka, det tar på krafterna att jobba 16 timmar om dagen, 5 dagar i sträck! knappt någon sömn och du ska vara pigg hela dagarna! hoppas det blir bättre med tiden så att man vänjer sig lite iaf!
det är så sjukt mycket att göra, service 2 ggr per dag, städa hela hela tiden, mice en place varenda minut du får över!! vi kämpar på men det är hårt!! men det är roligt och galet lärorikt!
Jag ska försöka få tag på lite bilder från en kollega, han har tagit massa bilder på maten, tänkte att ni måste få se hur fint vi gör det, jag menar, allt ska vara perfekt, annars åker det bort!!
Det är riktigt påfrestande, både psykiskt och fysiskt... skönt att veta att jag iaf har mina 2 dagar i veckan ledigt.


Igår gick jag ännu en gång upp i bergen och vandrade, denna gången tog jag med mig Emma för att visa vad jag hade upptäckt uppe i bergen. denna gången gick vi längre än jag gick förra gången, när i skulle ner igen orkade vi inte gå tillbaka, och chansade på att man kunde komma ner där vi va, så vi klätrade över ett staket och hoppades på det bästa! dock hade vi inte riktigt turen med oss när vi tillslut kom till en till staket med ett stup nedanför... jahapp tänkte vi och funderade på om vi var tvungna att gå upp för berget igen eller om det fanns en smartare väg... vi försökte med det andra alternativet.... våran smarta idée ledde till att hoppa över stängsel, krypa under taggtrådar, klättra över en mur, hoppa över en å, smälla upp en dörr för att komma till yttligare en å, traska i träsk och dra oss upp ur lera! men TILLSLUT så kom vi till en riktig väg, vi var bara tvungna att en en gång klättra över en liten mur ! men det är ju alltid roligt med lite äventyr! RIGHT !?


Har lite stunder då och då jag bara vill hem och krama alla! saknar alla små saker hemma, som att kunna krama mamma, ringa mikkis och träffas för att prata, sitta hemma med Ssanna och dricka te och mysa, SVENSK TV !!!!
Och nästan mest av allt MIN SÄNG ! har en hård jävla bäddsoffa med sten hårda kuddar, det är som att sova på golvet med en handuk typ :P men jag klagar inte! ;) 


puss&kram alla fina! <3

No life women!

  2012-04-10 / 20:59:55 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Hej alla fina fillurer! 
Nu har jag jobbat i 7 dagar, det är hårda bud kan jag lova! men så himla roligt!
Jag jobbar från 8 på morgonen till undefär halv 1 på natten varje dag med en halvtimme, timmes paus under dagen runt 4 tiden. alldeles för kort paus men bättre än ingenting :P 
idag och imorgon är jag ledig, hur skönt som helst, har sovit ganska bra inatt! 

I köket så jobbar jag i den så kallade "Garde manger" med 2 andra kockar vid namn Simon och Charles.
Vi gör det första som gästerna äter, små små rätter, 4 per person, otroligt petigt och många moment på allt, som högst är det 15 lägg bara på en av dom ! ! det är stressigt men sjukt roligt! 

har tyvärr inte hunnit tagit några mer bilder, men ska försöka förbättra mig på den fronten :) 

Saknar er där hemma i Sverige, dock kommer jag inte att ge upp :) vissa kommer dessutom förhoppnings vis att besöka mig här i sommar :) 

puss&kram gullebanan :)

Lite bilder av mitt nya liv :)

  2012-04-02 / 11:37:52 / Allmänt / 0 KOMMENTARER




Chaudes-Aigues

  2012-04-02 / 11:19:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Hej alla fina!
nu har jag äntligen kommit fran till min lilla stad, och hur mysig är inte den då!?!?
Jag blev upphämtad vid tåg stationen i Clermont-Ferrand av min nya kollega Julian,
vi körde en 2 timmar undefär för att komma till lilla byn chaudes-aigues och under hela resan så kunde jag inte låta bli att kolla ut gemon fönstret och njuta av varje sekund och av alla vyer. när vi närmade oss byn så tog vi en liten omväg för att jag skulle få se vart supermarket låg och lite så. sedan tog vi en tur igenom byn så jag fick se vart allting låg, så som liten affär, tobaks affär, casino, resaurang, bank, bar, tennisplan, pool, internet, osv, dessutom bor jag jätte nära allt det där viktiga :)
efter det så tog vi en tur upp till restaurangen "serge Vieira", ni vet, där jag ska jobba!!
Och WOOOW! asso allt är helt fantastiskt, köket är sjuuukt fint precis som självaste resaurangen, utsikten från stora panorama fönster ut mot fantastiska vyer!
Vi satte oss och käkade en liten lunch och sedan bar det av mot min lägenhet, dumpade av mig och min packning och så sprang han iväg mot egna ärenden.
Jag packade upp mina grejor och försökte göra mitt nya hem lite fint och fräscht.
Efter några timmar kom en annan ny kollega vid namn Efix och frågade om jag skulle med till supermarket, och självklart hängde jag på för att inhandla dom viktigaste grejorna för hemmet. kom hem igen och gjorde mig själv lite middag, bestående av mackor och flingor med mjölk. senare på kvällen runt 9 tiden så skulle vi mötas vid den lokala baren för ett par öl, väl där så fick jag träffa Simon, en annan ny kollega som kommer från Australien, skönt att ha någon mer som inte kan prata franska ;)
Fredag:
Denna dag börjar med att jag kliver sådär halv pigg upp ur sängen och tänker, nu ska jag upptäka staden, klädde på mig och gick ut för en rundtur, och ja, det tåg ungefär 15-20 minuter och gå en runda :) sedan gick jag till "mansion of Services" för att det är det enda stället där du kan hitta internet, som dessuom bara är öppet vardagar undefär 3 timmar om dagen, olika tiden varje dag :P på vägen dit mötte jag Simon som också var påväg dit, det blev en snabb vända eftersom dom bara hade öppet i 30 minuter till när vi kom dit.
Efter detta snabba besök så tog jag och simon en runda i staden igen, och sedan bar det hemåt för oss båda. jag kom hem och insåg att min tvättmaskin är trasig då min tvätt låg täckt med vatten i maskinen så jag fick skölja ur allting för hand och vrida ur... bra början...
Eftersom jag varken hr tv eller internet här i lägenheten  så har jag inte så mycket annat än dator spelen att roa mig med, så jag börjar bli proffs på "röj" ;D bra tidsfördriv om inte annat!
Kl 6 på kvällen hade jag och simon bestämmt oss för att mötas och käka lite middag, men eftersom ingen  av oss var riktigt hungrig kl 6 så gick vi och satte oss i stammis baren och tog en öl, och en till öl, och sedan en till. runt 7 så kom Julian och Efix förbi och tog en öl, Julian erbjöd oss att svänga förbi hans lägenhet för middag lite senare, och vem säger nej till en middag lagad av Souschef från en 2 stjärnig restaurang :)
Väl på middagen satt vi och pratade lite, det är svårt när dom mest pratar franska, men jag försöker hänga med i konversationerna och ibland kan jag fatta ett ord och bli super nöjd över mig själv!
middagen bestod av Anklår, och sauterad potatis med anksylta och hembakad Fucaccia.
Lördag:
Lördagen skulle bli en tråkig dag, efter som simon skulle åka med Julian till en marknad kl 5 på mogonen och antagligen skulle sova resten av dagen. så när jag vaknade tog jag en dusch och sedan bar det iväg mot äventyr, i mina tankar hade jag bara att gå en liten sväng för att få lite frisk luft och inte sitta inne hela dagen, det slutade med att jag gick högre och högre i bergen tills jag nådde toppen, och det var så härligt, att känna den friska luften, det enda man hörde var vinden och fågelkvitter, och heeelt fantastisk utsikt!
Promenaden upp för berget tog 2½ timme undefär, och jag ville bara fortsätta men tillslut så visste jag inte hur långt man fick gå och dessutom så kände mina ben av att jag hade gått i uppförsbacke i ca 2½ timme! Så efter att ha njutit av utsikten en stund så begav jag mig ner för berget igen, och dessutom hittade jag några genvägar, helt perfekt. däremot så har jag kommit fram till att det är inte så jävla lätt att gå ner för branta backar efter att ha promenerat i uppförsbakar en bra tid innan, benen skakade för varje steg, men tillslut så kom jag ner och så gick jag mot lägenheten igen, var helt slut men otroligt nöjd med mig själv
Hej alla fina!
Nu har jag äntligen kommit fran till min lilla stad, och hur mysig är inte den då!?!?
Jag blev upphämtad vid tåg stationen i Clermont-Ferrand av min nya kollega Julian,
vi körde en 2 timmar undefär för att komma till lilla byn chaudes-aigues och under hela resan så kunde jag inte låta bli att kolla ut gemon fönstret och njuta av varje sekund och av alla vyer. när vi närmade oss byn så tog vi en liten omväg för att jag skulle få se vart supermarket låg och lite så. sedan tog vi en tur igenom byn så jag fick se vart allting låg, så som liten affär, tobaks affär, casino, resaurang, bank, bar, tennisplan, pool, internet, osv, dessutom bor jag jätte nära allt det där viktiga :)
efter det så tog vi en tur upp till restaurangen "serge Vieira", ni vet, där jag ska jobba!!
Och WOOOW! asso allt är helt fantastiskt, köket är sjuuukt fint precis som självaste resaurangen, utsikten från stora panorama fönster ut mot fantastiska vyer!
Vi satte oss och käkade en liten lunch och sedan bar det av mot min lägenhet, dumpade av mig och min packning och så sprang han iväg mot egna ärenden.
Jag packade upp mina grejor och försökte göra mitt nya hem lite fint och fräscht.
Efter några timmar kom en annan ny kollega vid namn Efix och frågade om jag skulle med till supermarket, och självklart hängde jag på för att inhandla dom viktigaste grejorna för hemmet. kom hem igen och gjorde mig själv lite middag, bestående av mackor och flingor med mjölk. senare på kvällen runt 9 tiden så skulle vi mötas vid den lokala baren för ett par öl, väl där så fick jag träffa Simon, en annan ny kollega som kommer från Australien, skönt att ha någon mer som inte kan prata franska :) 

Fredag:
Denna dag börjar med att jag kliver sådär halv pigg upp ur sängen och tänker, nu ska jag upptäcka staden, klädde på mig och gick ut för en rundtur, och ja, det tog ungefär 15-20 minuter och gå en runda :) sedan gick jag till "mansion of Services" för att det är det enda stället där du kan hitta internet, som dessuom bara är öppet vardagar undefär 3 timmar om dagen, olika tiden varje dag :P på vägen dit mötte jag Simon som också var påväg dit, det blev en snabb vända eftersom dom bara hade öppet i 30 minuter till när vi kom dit.
Efter detta snabba besök så tog jag och simon en runda i staden igen, och sedan bar det hemåt för oss båda. jag kom hem och insåg att min tvättmaskin är trasig då min tvätt låg täckt med vatten i maskinen så jag fick skölja ur allting för hand och vrida ur... bra början...
Eftersom jag varken hr tv eller internet här i lägenheten  så har jag inte så mycket annat än dator spelen att roa mig med, så jag börjar bli proffs på "röj" ;D bra tidsfördriv om inte annat!
Kl 6 på kvällen hade jag och simon bestämmt oss för att mötas och käka lite middag, men eftersom ingen  av oss var riktigt hungrig kl 6 så gick vi och satte oss i stammis baren och tog en öl, och en till öl, och sedan en till. runt 7 så kom Julian och Efix förbi och tog en öl, Julian erbjöd oss att svänga förbi hans lägenhet för middag lite senare, och vem säger nej till en middag lagad av Souschef från en 2 stjärnig restaurang :)
Väl på middagen satt vi och pratade lite, det är svårt när dom mest pratar franska, men jag försöker hänga med i konversationerna och ibland kan jag fatta ett ord och bli super nöjd över mig själv!
middagen bestod av Anklår, och sauterad potatis med anksylta och hembakad Fucaccia.
Lördag:
Lördagen skulle bli en tråkig dag, eftersom simonskulle åka med Julian till en marknad kl 5 på mogonen och antagligen skulle sova resten av dagen. så när jag vaknade tog jag en dusch och sedan bar det iväg mot äventyr, i mina tankar hade jag bara tänkt att gå en liten sväng för att få lite frisk luft och inte sitta inne hela dagen, det slutade med att jag gick högre och högre i bergen tills jag nådde toppen, och det var så härligt, att känna den friska luften, det enda man hörde var vinden och fågelkvitter, och heeelt fantastisk utsikt!!!
Promenaden upp för berget tog 2½ timme ungefär, och jag ville bara fortsätta men tillslut så visste jag inte hur långt man fick gå och dessutom så kände mina ben av att jag hade gått i uppförsbacke i ca 2½ timme! Så efter att ha njutit av utsikten en stund så begav jag mig ner för berget igen, och dessutom hittade jag några genvägar, helt perfekt. däremot så har jag kommit fram till att det är inte så jävla lätt att gå ner för branta backar efter att ha promenerat i uppförsbakar en bra tid innan, benen skakade för varje steg, men tillslut så kom jag ner och så gick jag mot lägenheten igen, var helt slut men otroligt nöjd med mig själv. 

Söndag:
Igår så gjorde jag inte så mycket, gick en liten promenad typ. sedan satt jag hemma och spelade röj, im getting better! har nu klarat den svåraste nivån hela 4 ggr!!! och det tog 122 ggr innan det hände första gången ;D haha

Måndag:
Idag har jag vaknat, och nu sitter jag äntligen här med internet, blir lite lång tråkigt när du inte har någon tv eller internet hemma och dessutom bor i en mini stad där det inte finns någonting att göra. men imorgon börjar jag jobba äntligen, hoppas allt går bra, håll tummarna för mig! är så sjuuuukt nervös....